Monument van het jaar

29-11-2016 18:26

In aanwezigheid van wethouder Joop Brink en de Arsenaalpartners, Stedelijk Museum Coevorden en ToReCo werd vrijdagochtend 25 november door de Historische Vereniging het predicaat “Monument van het jaar 2016” uitgereikt aan “Orangevast BV” waarvan Ronald Lubbers 100%, indirect aandeelhouder is. Voorzitter Jan Vinckers van de Historische Vereniging en eigenaar Ronald Lubbers bevestigden daarna de plaquette “Monument van het jaar 2016” aan de voormalige Van Gend en Loos loods aan de Parallelweg. 

Elk jaar wordt een pand gekozen die voldoet aan de eisen van restauratie en renovatie. De voormalige goederenloods voldoet volgens de Historische Vereniging aan die eisen en is een erkenning voor wat “Orangevast BV” tot nu toe gedaan heeft  “Het gehele complex is bijzonder fraai gerestaureerd en aangepast om er diverse bedrijven in onder te brengen. Voor Coevorden een prachtige aanwinst op het vernieuwde bedrijventerrein “De Holwert”. 

Ronald Lubbers vertelde dat het pand voor de familie Lubbers ook nog wel herinneringen opriep. Zo kwam zijn opa altijd naar Coevorden om bij de Van Gend & Loos loods pakketjes op te halen die dan weer door hem werden bezorgd.

Nadat de Vereniging Vestingstad Coevorden niet meer levensvatbaar bleek heeft de Historische Vereniging “Stadt en Heerlickheijdt  Covorden” de uitverkiezing van het monument van jaar overgenomen.